New Delhi

Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij op basis van onze uitgebreide à la carte keuzemogelijkheden, enkele speciale menu's samengesteld.
De meeste gerechten zijn glutenvrij, wij adviseren u graag. Wij serveren halal gerechten.
Wij verwelkomen iedere gast met papadam en papadamsauzen vooraf.

KENNISMAKING MET DE INDIASE KEUKEN

India is een reusachtig en afwisselend gebied. Iedere streek heeft zijn eigen taal, gewoonte, smaak en stijl van koken. Een eenvoudige groenteschotel kan bijvoorbeeld in verschillende kasten en streken op wel duizend verschillende manieren worden klaargemaakt.
In het noorden zal deze zacht zijn en saffraan bevatten, in Uttar Pradesh (aan de voet van de Himalaya) zal die eenvoudig en subtiel van smaak zijn. In Delhi, Haryana, zwaar en romig op de mogol manier. In het zuiden in Madras, Tamil Nadu (het voornaamste specerijen gebied) wordt dezelfde schotel scherp en kruidig. De curry zoals wij die kennen, stamt af van de keres, een typische schotel uit het noorden.

Wat maakt de Indiase keuken nu zo populair?
Het gebruik van de klei-oven, de zogenaamde 'Tandoori'. De gerechten in ons restaurant brengen u de authentieke smaak van het noorden tot aan de uiterste zuidpunt. In onze keuken wordt uitsluitend gewerkt met dagverse produkten, dus enig geduld wordt zeer op prijs gesteld.

Wat zijn Tandoori specialiteiten?
De 'Tandoori' wordt op hoge temperatuur gehouden met houtskool. Door de houtskool worden de wanden van de oven verhit zodat het voedsel zowel door de hitte die van de wanden afstraalt als door de brandende houtskool gaar wordt. Dit alles zorgt er voor dat de smaak en alle eigenschappen van het eten volledig bewaard blijven. De houtskool geeft bovendien nog een speciale lichte rookgeur en smaak aan het gerecht. Er wordt geen vet gebruikt, alle gerechten uit de Tandoori bevatten weinig calorieën.
Alle kip- en visgerechten die in de Tandoori bereid worden, zijn gemarineerd in yoghurt met een mengsel van kruiden en specerijen die bij de verschillende gerechten horen.

SHAHI SABJI KHANA
vegetarisch

(voor 2 personen)
 
Mala soup
*
Sabji Kurma
Sabji Biryani
Sag Bhaji
Basmati Pillow Rijst
Raitha
Tandoori Nan
*
Kulpi IJs

p.p. € 26,60
 
 

KUSHIARA KHANA
(voor 2 personen)
 
Onion Bhaji
*
Murg Tikka
Mangsho Kurma
Mix Sabji Bhaji
Tandoori Mint Saus
Mix Salad
Tandoori Nan
Basmati Pillow Rijst
*
Banaan IJs

p.p. € 28,50

AKBARI KHANA
(voor 2 personen)
 
Mala Soup
*
Tandoori Mix Grill
Himalay Lamb
Chana Bhuna
Tandoori Mint Saus
Mix Salad
Tandoori Nan
Basmati Pillow Rijst
*
Mango IJs

p.p. € 30,50
 

NEW DELHI SPECIAL KHANA
(voor 4 personen)
 
Samosa
Aloo Chop
Tandoori Chicken/Lamb Tikka
*
Murg Makani
Lamb Tikka Bhuna
Chicken Tikka
Kashmir Ghost
Bhendy Bhaji
Tandoori Mint Saus
Mix Salad
Tandoori Nan
Basmati Pillow Rijst
*
Kaneel IJs / Kulpi IJs

p.p. € 32,50